Verberg menu  

adres

Orthodontiepraktijk
Amsterdam Oost-Diemen

Middenweg 331
1098 AT AMSTERDAM

 Contact: 020 – 461 4620

Elke werkdag vanaf 08:15 uur
telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-13:00 uur


Bereikbaarheid:

Orthodontiepraktijk Amsterdam Oost-Diemen ligt centraal in Amsterdam Oost en is goed bereikbaar met de auto, fiets of het openbaar vervoer. U stapt uit bij de bus/tramhalte Kruislaan, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. In de nabijheid van de praktijk is er parkeergelegenheid (betaald parkeren)


Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Retentie fase / Nazorg spalken

Retentie apparatuur

Spalken

RetentieperiodeRetentieperiodeAls we de orthodontische behandeling met succes af kunnen ronden plaatsen we spalken. Dit doen we om schuiven van de tanden te voorkomen. Spalken zijn dunne gevlochten draadjes, die met een klein druppeltje lijm aan de binnenkant op elke tand geplakt worden. In de bovenkaak en onderkaak van hoektand naar hoektand. Deze spalken geven de tanden de steun die ze nodig hebben om in de rechte positie te blijven staan.

Nachtbeugel

Een spalkje is niet voldoende om te voorkomen dat de tanden en kiezen weer gaan schuiven. Daarom zal de orthodontist adviseren om naast de spalk ook nog een nachtbeugel te dragen. In onze praktijk hebben wij twee type nachtbeugels: een Hawley voor in de bovenkaak of een doorzichtig hoesje (OIR) deze kan zowel in de boven- als onderkaak.

HawleyOIR

Retentiecontrole

Nadat de beugel door ons is verwijderd kom je een paar weken later nog een keer terug voor de spalkcontrole en beoordelen we of het eindresultaat goed blijft. Wij maken ook gelijk de einddocumentatie van het resultaat. Hierna zien wij je ongeveer 3 keer terug voor een retentiecontrole; namelijk na 6 weken, na 3 maanden en na 1 jaar. Daarna neemt de tandarts het over.

Losse spalk

Als een spalk los zit moet er direct een afspraak gemaakt worden om het weer vast te zetten. Als de spalk te lang los zit kunnen de tanden zich verplaatsen. Knip de spalk niet af en trek deze ook niet los, de kans is dan namelijk groot dat er een nieuwe spalk vervaardigd moet worden wat ook kosten met zich mee brengt.

Ook als je denkt dat er een verandering optreedt in de stand van je tanden kan je een afspraak maken om dit na te laten kijken.