Professionele kwaliteit en
perfecte esthetiek voor volwassenen

Orthodontiepraktijk Amsterdam Diemen is hét adres voor orthodontische behandelingen en tandcorrecties bij volwassenen. Wij bieden een compleet scala aan orthodontische behandelmethoden. Van vaste en losse beugels tot onzichtbare beugels van Invisalign® en meer. U bent van harte welkom in onze moderne praktijk aan de Muiderstraatweg 58-C, locatie: naast de kinderboerderij.
 
Het is nooit te laat voor een gezond gebit en mooie lach! 

Beugels voor alle leeftijden

Duurzaam transparant, metaal of keramisch

Orthodontiepraktijk Diemen biedt u keuzevrijheid in soorten beugels. De orthodontist bepaalt na onderzoek met 3D-foto’s en aan de hand van uw persoonlijke wensen welke soort beugel-op-maat het beste resultaat biedt bij uw behandeling.

  • Voor volwassenen en jongeren 
  • Alle soorten beugels 
  • Zo kort mogelijke behandelduur 
  •  Service, kwaliteit en persoonlijke aandacht 

Rechte en mooie tanden voor iedereen. Een gebitscorrectie kan voor veel volwassenen een gezichtsbepalende verandering zijn. Beugels – aligners – zijn een effectief middel om scheve tanden op elke leeftijd te corrigeren. Het resultaat is een gezond gebit en een blijvend stralende lach. Orthodontiepraktijk Diemen maakt graag recht wat scheef staat.

  • Geen lange wachtlijst 
  • ISO-NEN 9001 gecertificeerd 
  • Moderne praktijk met nieuwste technologie
  • Patiënten-waarderingscijfer: 8,7

Metalen beugels

Dit zijn de traditionele draadbeugels gemaakt van roestvrij staal. De draadbeugels worden aan de buitenkant van de tanden vastgemaakt. Tijdens de duur van de behandeling worden de draden steeds bijgesteld zodat de tanden geleidelijk naar de gewenste positie worden gebracht.
Het dragen van metalen beugels is zichtbaar en enorm populair bij de jeugd. Ook voor volwassenen is het dragen van een beugel alom geaccepteerd. Informeer naar de minder zichtbare keramische toepassingen (lees hieronder).

Mondhygiëne en comfort

Het dragen van een beugel vereist discipline bij mondhygiëne. Omdat het een vaste beugel betreft, behoort zorgvuldig poetsen en flossen tot de dagelijkse rituelen.
Doordat na elke behandeling de draden bijgesteld worden, kan er tijdelijk een drukkend gevoel op de tanden en lichte pijn worden veroorzaakt.
Metalen beugels zijn niet verwijderbaar. De beugels worden aan de tanden bevestigd voor de volledige duur van de behandeling. Dat varieert van enkele maanden tot circa twee jaar.

Keramische beugels

Keramische beugels zijn transparante beugels die aan de buitenkant van de tanden worden vastgemaakt. De brackets kunnen naar keuze transparant zijn of uit metaal bestaan.
Tijdens de duur van de behandeling worden de draden steeds bijgesteld zodat de tanden geleidelijk naar de gewenste positie worden gebracht. Keramische beugels worden veel gedragen door volwassenen omdat ze een stuk minder zichtbaar zijn dan de metalen beugels en tongbeugels.

Mondhygiëne en comfort

Het dragen van een keramische beugel vereist net als bij een metalen beugel discipline bij mondhygiëne.
Omdat het een vaste beugel betreft, dient zorgvuldig poetsen en flossen tot de dagelijkse rituelen. Doordat na elke behandeling de draden bijgesteld worden, kan er tijdelijk een drukkend gevoel op de tanden en lichte pijn worden veroorzaakt.
 
Keramische beugels zijn niet verwijderbaar. De beugels worden aan de tanden bevestigd voor de volledige duur van de behandeling. Dat kan variëren van enkele maanden tot circa twee jaar.

Transparante aligners van Invisalign®

Invisalign® maakt gebruik van transparante, verwijderbare aligners die over de tanden worden geschoven. Aligners worden op maat gemaakt en om de een of twee weken vervangen om zo de tanden geleidelijk naar de gewenste positie te brengen.
Transparante aligners zijn nagenoeg onzichtbaar, waardoor het niet opvalt dat u ze draagt.

Mondhygiëne en comfort

Aligners van Invisalign® kunnen worden verwijderd om de tanden te poetsen en te flossen. Zo is het makkelijker om een normale mondhygiëneroutine te behouden tijdens de hele behandeling.
De meeste mensen ervaren wat gevoeligheid aan het begin van elke nieuwe aligner. Dit gevoel wordt vaak omschreven als een drukkend gevoel op de tanden en lichte pijn als de tanden bewegen. Bij het begin van de behandeling kan het ook even wennen zijn met praten.
 
De aligners kunnen worden verwijderd om te eten, drinken, sporten en muziek te maken. Voor een optimale doeltreffendheid dienen de aligners 20 tot 22 uur per dag gedragen te worden.

Trots op mijn gebit

“Ik ben zo trots op mijn gebit. Echt waar! Toen na anderhalf jaar mijn slotjesbeugel verwijderd werd, heb ik de hele dag met een brede smile gelopen. En nu nog steeds. Ik ben hier echt goed geholpen. Het zal voor mij wennen zijn dat ik niet meer hoef te komen. Ze zijn flexibel en erg aardig. Ik kan zelfs binnenkomen als ik geen afspraak heb. Deze orthodontiepraktijk kan ik iedereen aanbevelen. En ik wil alle dames bedanken die aan mijn gebit hebben gewerkt. Het is echt de moeite waard.”
Paul - Amsterdam